Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Sisustusoppia uroksille

2014-07-03

Sisustaminen on vaikea laji. Yleensä se on katsottu perheen naispuolisten tehtäväksi ja parempi näin koska jos mies tekee jotain sisustukseen liittyvää se menee jokatapauksessa väärin.

Olen kerännyt alle joitain sisustukseen liittyviä peruskäsitteitä helpottamaan kohtalotoverien elämää:

Amppeli

Amppeli on mullalla ja kasveilla täytetty astia joka sijoitetaan roikkumaan turvakameran tai liiketunnistimen eteen laitteen toiminnan seuraamiseksi.

Amppeli toisaalta poistaa edellämainittujen asennusten tarpeen koska oven luokse päästyään mahdollinen murtomies on jo päähänsä saamiensa kolausten vuoksi unohtanut mitä varten on tullut paikalle.

Matto

Lattialle levitetty paksuhko kankaasta, keinokuidusta, muovista, kumista tai näiden yhdistelmästä tehty, yleensä pyöreä tai nelikulmainen esine. Maton päissä saattaa olla irralleen jätettyjä langanpäitä, hapsuja, jotka takertuvat robotti-imurin harjoihin.

Ryijy

Seinälle ripustettu kangas. Käytetään samaan tapaan kuin taulua. Käytössä samat rajoitukset. Katso myös verho, Matto.

Sohvatyyny

Sohvatyyny on adapteri jolla sohva muunnetaan kätevästi nojatuoliksi.

Taulu

Seinälle ripustettu staaattinen kuva joka joko esittää jotain tai sitten ei. Taulun erottaa tabletista edellämainittu seinäripustus. Lisäksi taulussa ei ole kosketusnäyttöä tai multimedia-ominaisuuksia eikä sitä voi katsella pimeässä. Mitä vanhempi taulu sitä kalliimpi.

Verho

Ikkunan eteen ripustettu kangas joka muuntaa ikkunan seinäksi. Katso myös Ryijy.