Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Ilmalämpöpumppu

2013-04-04

Ilmalämpöpumppuasentaja kävi tänään katsastamassa asennuspaikkoja. Sovittiin että aloitetaan itse asennus ensi viikolla


Huomenna pitäisi alkaa tapahtumaan. Raivasin viikonloppuna komeron ylähyllyt tyhjiksi ja lattiallekin tilaa niin paljon kuin hyllyt sallivat.


Tänään oli sitten varsinainen asennuspäivä, tosin ihan valmiiksi ei ehditty saada.

Olen lapioinut poisraivattuja tavaroita takaisin komeroon ihmetellen miten kaikki tämä on sinne joskus mahtunut.

Asennuksen aluksi tuli hupaisa episodi kun eräs taloyhtiön hallituksen jäsen tuli vielä muistuttamaan että tuleehan se ulkoyksikkö varmasti takapihalle. No tulihan se ja sen verran siististi laitettuna ettei näy ellei kurki aitojen yli.

Jatkuu perjantaina...


no niin, homma on nyt valmis asennuksen osalta. Vielä pitäisi selvittää kauko-ohjaimen koodit eli miten laitetta ohjataan kotiautomaation puolelta ja vetää tarvittavat kaapeloinnit.

Jäähdytystehoa kyllä riittää, lyhyessä kokeilussa eteisen lämpötila putosi 15 asteeseen, olisi varmasti pudonnut alemmaksikin mutta säätövara loppui.

Ulospuhallusilma oli noin viisiasteista.


Kotiautomaatiointegraatio ei ollutkaan mikään läpihuutojuttu, systeemin älynlahjat näyttävät olevan paljolti kaukosäätimessä joka lähettää kerralla ilmeisesti ainakin toimintamoden ja asetetun lämpötilan, ilmeisesti mös puhaltimen nopeuden ja ilmanohjaimen asennon.

Ei varsinaisesti innosta lähteä purkamaan käytettyä koodausta. Täytynee vain tehdä valmiita 'asetuspaketteja' jotka heitetään IRTransin kautta.

Käynnistys/pysäytys-ongelmaa en ole vielä ratkaissut. Todennäköisesti käytän siihen laitteen omaa ajastinta. Pitää vain selvittää lähteekö ajastinpaketinkin mukana asetustietoja.

Eihän tässä näin pitänyt käydä:-(


Kakelle ei tullut omaa seinätelinettä ja koska kakejen (kakojen, kakeiden?) luonto on kadota väsäilin sellaisen ylijääneistä kaapelikourun pätkistä. Esteettisesti tulos on katastrofi mutta teline täyttää kaksi tärkeää tehtävää: se pitää kaken kotona ja piilottaa kaikki muut napit paitsi virta päälle/pois ja lämpötilansäätö.


Lämpötila nousi ulkona yli 20 asteen ja sisällä 23 asteen. Siispä testaamaan toimiiko asennus eteisaulaan toivotulla tavalla.

Ainakin töhuone ja makkari jäähtyivät varsin mukavasti, työhuoneessa oli kattotuuletin päällä, makkarissa ei erillistä tuuletinta.


Äitienpäivän aattona akpine pääsi sitten totiseen t uotantokäyttöön. Tehoa tuntuu riittävän ja ainakin normaalilla kesäkelillä eli alle hellerajan käyntijaksot ovat kohtuullisen lyhyitä.

Sisäyksikkö on siis eteisaulassa josta aukeavat ovet kaikkiin muihin huoneisiin. Sisäyksikön puhallin on päällä jatkuvasti täydellä teholla jotta viileys leviäisi tasaisesti kaikkiin huoneisiin.