Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa
arkisto lokakuu 2013

SylkServer

2013-10-20

Ihminen on sosiaalinen eläin joka tahtoo kommunikoida ja jakaa kokemuksia.

Sosiaalinen media elää tämän varassa mutta kun valtaosa kokemuksista on kuvia niin se siitä näin sokkoperspektiivistä tirkistellen.

Ainahan sitä voi tietysti myös kirjoittaa tilapäivityksen mutta sekin on aika yksinäistä puuhaa eivätkä kaikki meikäläiset ole niin sujuvia kirjoittamaankaan.

puhuminen olisi toki luontevin tapa keskustella mutta että porukalla ja kotoa poistumatta, kas siinä pulma.

Aivan oikein siellä takarivissä, onhan meillä Skype. skaipin saavutettavuus vain kehittyy kuin lehmän häntä ja nykyään ollaan jo siinä tilassa ettei apuvälinekäyttäjä enää tiedä kuka soittaa tai pysty lukemaan saapuneita chattiviestejä.

Lisäksi Skypen keskusteluissa jonkun on toimittava istunnon aloittajana ja kutsuttava muut mukaan.

Mieli halajaa kuitenkin menneeseen ja 80-luvun rupattelulinljoille. Paitsi että nykytrendin mukaisesti tietysti ilmaiseksi.

Erilaisia nettipuhelimia on koko netti väärällään ja ilmaisiakin iso siivu. Löytyy niin silmäkarkin kanssa kuin karumpaa komentorivisoftaakin mutta mistä palvelin pulinapiirille?

Netistä löytyy Pulinaboxi, http://www.pulinaboxi.fi/. Palvelun saavutettavuutta on parannettu mutta sivuston javascript-pitoisuus on edelleen korkea. Etsin kuitenkin jotain suoraviivaisempaa ja alustariippumattomampaa.

Seuraavaksi tulee tietysti mieleen Asterisk. Ei se Gallialainen sarjakuvasankari vaan softapohjainen puhelinvaihde.

Pienen tarkastelun jälkeen käy selväksi että nyt ollaan ampumassa variksia risteilyohjuksilla. Löytyisikö jotain kevyempää?

Kuin taivaan lahjana vastaan tulee SylkServer: nollakonfiguroitava (no, ainakin melkein) paketti joka lähtee pyörimään lähes heittämällä. Clientiksi käy melkein mikä SIP-puhelin tahansa.

Keskusteluryhmän perustaminen on helppoa: keskustelijat vain soittavat kutakuinkin samaan aikaan täsmälleen samaan sip-urliin ja vot, huone on syntynyt.

Aika sitten näyttää onko tälläiselle sosiaalista tilausta.


Ei ollut.