Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa
arkisto joulukuu 2013

Spotify

2013-12-25

Spotify teki tarjouksen josta oli vaikea kieltäytyä En tosin yrittänytkään kovin tarmokkaasti.

Muttamutta...

Lue koko teksti »

Impulsecontroller

2013-12-21

Törmäsin ainoinaan netissä Impulsecontroller-nimiseen bluetooth-peliohjaimeen ja ajattelin tilata pari kappaletta kokeeksi josko niitä voisi käyttää kotiautomaation kauko-ohjaimina ja käyttäjäntunnistukseen. Tästä lisää myöhemmin.

Toinen käyttökohde olisi ollut kroonistunut tarve löytää jokin keino käyttää nykyistä lyhyen kantaman matkapuhelinta eli iPhonea myös talon ulkopuolella. Toistaiseksi siihen löytyneet ulkoiset näppäimistöt ovat olleet joko liian pieniä käytettäväksi tai liian suuria mukaan otettaviksi. Käyttö kosketusnäyttöä lääppimällä taas on niin tikkuista että olen joka tapauksessa jo kotona wlanin, näppiksen ja puhelimen latauspiuhan ulottuvilla ennenkuin saan mitään valmiiksi. Lisäksi usein pitäisi kolhon mutta varastamisalttiin puhelimen mieluummin taskussa kuin kädessä.

Hitaudesta puheenollen olin tehnyt tilaukseni hyvissä ajoin ja ehtinyt jo unohtaa koko asian ja kirjanneeni tilaushinnankin luottotappioihin kun mitään ei kuulunut kuukausiin.

Aloitetaan siis iPhonesta.

Ensimmäinen murhe olikin että kyseisen pulikan ainoa käyttöohje on verkossa oleva jpg-muotoinen kuva josta tekstintunnistuskaan ei saa irti kuin siansaksaa.

Bluetooth-haku ei löytänyt ylimääräisiä laitteita joten kokeilemaan mistä napista pulikan saa paritustilaan. Toinen yksilö sekosi näistä kokeiluista niin ettei reagoinut enää mihinkään mutta toisen sain sentään paritettua.

Pelkillä nuolinäppäimillä ei VoiceOveria kovin pitkälle käytetä joten latasin pulikan nimikko-applikaation puhelimeen. Jos käyttöohje oli kuvana niin niin oli tämä applikaatiokin. VO ei saanut siitä irti tasan yhtään mitään joten mahdollinen näppäinten uudelleenmappaus jäi hämärän peittoon. Tosin sen perusteella mitä netistä löysin niin se tuskin on mahdollistakaan.

Laitoin viestiä laitteen valmistajallekin josko kyseinen uudelleenmappaus olisi mahdollista mutta vastausta ei ole kuulunut.

Tällä hetkellä näyttää siis siltä että minulla on kourassani taas kasa ongelmajätettä - tosin vain akkujensa vuoksi:-) Pitäisi aina muistaa että apple tarkoittaa suomeksi yhteensopimatonta.

Kotiautomaatio

Jatkuu kunhan keksin miten bt-näppis liitetään Linux'iin...