Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Kesäloma

2013-06-20

"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen"

Tänään siis alkoi neljän viikon kesäloma. Aloitus tapahtui hyvin rauhallisesti, avustajan kanssa käytiin tekemässä Juhannuksen täydennysostokset pienessä tihkusateessa.

Sen päälle parin tunnin tirsat takapihan keinussa. Grillivastukset osoittivat taas tarpeellisuutensa.

Lämpötila: 5.7 / 12.7 / 17.5 (alin / keskimäärä / ylin)


Juhannusaatto

Ensimmäinen loma-aamu ei mennyt ihan putkeen: Joku tiltaltti karjui ikkunan alla koko yön ja kännykkäkin herätti vaikka kalenteriin oli merkitty notta loma. Millähän meriiteillä näitä vehkeitä edes sanotaan älypuhelimiksi?

Aamukahvinkeittoon... keittimen kannu oli hukassa. ai niin , avustaja sanoi pesseensä sen eilen ja siellähän se nökötti kuivauskaapissa. Siis kannu, ei avustaja.

Hyvä että tuli tarkistettua, joskus on keitetty kahvit ilman pannuakin. Älkää kokeilko samaa temppua kotona, siitä ei yleensä selviä kuivin jaloin.

Muuten päivä meni auringosta nauttien, iltapäivällä tuota herkkua oli tarjolla jo liikaakin.

Iltapäivä meni sukuloitaessa ja ilta todetessa että Tikkakoski on Juhannusaattona melkoisen kuollut paikka.

Lämpötila: 10.8 / 16.9 / 23.3


Juhannuspäivä alkoi aurinkoisena mutta tuulisena. Tuuli retuutti paviljonkiparkaa siihen mallliin että varmuuden vuoksi avasin kaikki sivuseinät. Pahimmat puuskat nostivat seinäkankaan lähes vaakasuoraan.

Sitten kun istahdin ihailemaan kätteni työtä puutarhatuolille tähtäys meni sen verran pieleen että laskin koko terveyspoliittisen painoarvvoni etummaisen laudan varaan. (Tuuli oli varmaan siirtänyt tuolia, en keksi muuta selitystä tuollaiselle pieleenistumiselle.)

Etummainen lauta joka tapauksessa pani räks ja lähes kolme sekuntia kestäneen laihdutuspäätöksen jälkeen läksin hakemaan naulauslevyä ja ruuveja miljoonalaatikon pohjalta.

Ensimmäisen ruuvisetin ruuvit olivat liian pitkiä ja koska en jaa ajatusta että maallinen nautinto olisi pelkkää harhaa - varsinkaan Juhannuksena - lähdin hakemaan lyhkäisempiä ruuveja.

Laatikko lyhyempiä ruuveja kourassa palasin toteamaan että olin hukannut naulauslevyn.
Miljoonalaatikosta siis hakemaan uutta levyä, siksi kai sitä sanotaankin miljoonalaatikoksi.

Sitten oli hukassa ruuvinväännin. Lyhyt kertaus henkilökohtaiseen lähihistoriaan palautti mieleen että olin käyttänyt sitä viimeksi kun kiinnitin varastokomeron hyllyjä putkiremontin jälkeen paikoilleen.

Ruuvarikin siis löytyi, tuoli saatiin ehjättyä ja rauhallinen keskikesän juhlan vietto saattoi jatkua. Tuulikin oli tyyntynyt tässä välissä.

Kun vein remonttiroippeita takaisin sisälle käteen osui ruuvilaatikkoa haroessa myös kadonnut lammas eli naulauslevy.

Lämpötila: 11.8 / 20.6 / 23.0


Sunnuntai

Mökki alkaa olla siinä iässä että pikkuremppaa riittää. Työhuoneen oven lukko hajosi siten ettei lukon kieli enää mene sisään vaikka kuinka kahvasta kääntäisi. Onneksi ovi oli auki kun tämä tapahtui, muuten olisi jäänyt loma pitämättä:-)

Hätäpaikkauksena otin rojukomeron ovesta lukon ja vaihdoin sen hajonneen tilalle. Onneksi ovien kätisyys oli sama. Nyt sitten jännitetään löytyykö fyysisiltä ominaisuuksiltaan samanlaista lukkoa mistään.

Tuttavaperhe piipahti iltapäivällä. Olivat aavistuksen hämmentyneitä tekniikan määrästä. Keinun grillivastukset herättivät kuitenkin yleistä ihastusta.


Maanantai

Kourunpätkiä oli vielä sen verran jäljellä että sain jatkettua varastokomeron kourutusta.

Työhuonekin pitäisi kouruttaa kokonaan. Kaapelointi muuttuu ainakin sen verran että pari näppisjohtoa lähtee pois, samoin ehkä yksi audiopari. Tilalle tulee kuitenkin ainakin yksi cat5 ja Toslink sekä mahdollisesti myöhemmin vielä nelinapaista modulaarilattaa.

Rautakaupasta ei löytynyt Kolmekymmentä vuotta vanhoja väliovien lukkoja puhumattakaan nyt 50 vuotta vanhoista kaapinkahvoista. Tiskialtaan viemärin tiivisteet sentään löytyivät. Myös viisivuotias komposiittinestekaasupullo osoitti vanhuuden oireita Kodin Terrassa mutta Tourulan nesteellä pullo vaihtui sutjakasti täyteen.

Akku-Neliössä olivat pienet hyytelöakut päässeet loppumaan mutta lupasivat loppuviikolla lisää. Ilmeisesti joku muukin huomannut tässä kesän korvalla etteivät UPSien akut ole ikuisia.

Hellettä riitti mutta lukemia ei saatu koska Raspin usb-pino oli ilmeisesti kaatunut eikä se saanut RFXComin lukemia. Vielä klo 16 jälkeen kuitenkin pyörittiin yli hellerajan.


Tiistai

Lepopäivä. Aamulla ensin nukuttiin pommiin, sitten kauppareissu avustajan kera ja kaveri muksuineen poikkesi.

Lämmintä riittää, ILP pyörii melkein koko ajan.

Illalla yritin vielä saada kaaliini mahtumaan kuvankäsittelyä komentoriviltä a'la ImageMagick. yritykseksi se aika paljolti jäi kun lopputuloksesta ei pysty tarkistamaan kuin resoluution ja kuvatiedoston koon. Piti tehdä sarjakuvamainen strippi valvontakameran tuoreimmista kuvista, lisätä siihen tekstinä kellonaikaa, lämpötilaa ja muuta turhaa detaljia sekä näyttää koko höskää olkkarin telkkarissa jonka Raspin HDMI-liitäntä tuntuu kytkevän päälle omia aikojaan.

Lämpötila: 13.8 / 21.7 / 28.9


Keskiviikko

Hellepäivä. Tuli ostettua vähän kuumaa kamaa koska se oli lämmennyt kaupassa liikaa. Keittiön sohvanpehmusteeseen uudet vaahtomuovit konsa kissat olivat kuseksineet edellisen pilalle. Samalla suojakangas ettei sama touhu jatkuisi.

Illalla avoppi tuli hellepakolaiseksi.

Lämpötila: 17.0 / 24.8 / 32.1


Torstai

Aamu alkoi lupaavasti: +24.5 jo ennen kahdeksaa.

Piti tietysti valita shoppailupäiväksi viikon kuumin päivä, mikäs sen rattoisampaa kuin penkoa CD-alennuskoreja huikeassa helteessä. Muutama lätty löytyi mukaan, taso tuntui laskevan sitä mukaa kun hinta nousi. Tai sitten minulla on aivan erityisen kieroutunut musiikkimaku.

Mukaan lähti myös pari audiohärpäkettä joista jos olisin tiennyt olisin tehnyt saunaosaston audioremontin vähän toisin. Mutta tehty mikä tehty.

Samalla reissulla ostin myös pesunkestävän näppiksen joka ehkä tulee joskus mahdollisesti ulkokäyttöön. Siitä ehkä mahdollisesti tuonnenpana. Kai.

Virittelin pavin kattoräppänän ympärille LED-valosarjan. Pitää kysyä seuraavalta silmälliseltä toimiiko se edes. Ja kun illat pimenevät niin onko sillä valaistusteknistä funktiota.

Illalla satoi oikein rapiasti. En tiedä mikä atavistinen vaisto saa ihmisen pitämään sateen ropinasta vai onko se sittenkin vain ettei loma tunnu oikealta lomalta jos ei sada.

Paviljonki piti hyvin pystysuoran sateen, vaakasuoran kanssa oli ongelmia kun vettä roiskui maasta ja tuuli riepotti pisaroita. Olisi tietysti voinut vetää seinät kiinni mutta olisiko tuuli sitten riepottanut paviljonkia. En viitsinyt kokeilla.

Sade oli niin rankkaa että vesi nousi välillä takapihan puulaattojen päälle. Eivät nuo onneksi kauas pääse kellumaan, kyllä ne viimeistään elikkoaitaan pysähtyvät.

Sateen jälkeen ilma tuoksui raikkaalta kuten ilman kuuluukin ja ILPin lauhdevesiputkesta kuului iloinen lirinä kun se väänsi ilmasta liikaa kosteutta pois.

Lämpötila: 18.8 / 23.8 / 34.5


Perjantai

Ei ihme että keittiön tiskiallas falskasi, toinen tiiviste puuttui kokonaan.

Illalla pähkäilin outoa hurinaa olkkarin monitorikaiuttimissa, syyksi paljastui pienet heitot koneen kotelon ja emolevyn mitoituksessa: pikkuplubin runko otti välillä koneen runkoon ja hurina syntyi siitä. Vaihdoin toiselle äänikortille mutta vieläkin tuo hurisee vähän. Siispä huomenna Fifistudioon kysymään erotusmuuntajia. Kun samassa sykkyrässä on kulutuselektroniikkaa, ammattielektroniikkaa ja tietokoneita voi vain kysyä että kuinkas hurisee:-(

Lämpötila: 15.0 / 19.9 / 27.7

Jäin sitten nauttimaan yön viileydestä pikkutunneille saakka. Kun ihastelin miten valoisia kesäyöt ovatkaan totesin notta kellokin oli puoli neljä...


Lauantai

Päivä alkoi reippaalla univelkasaneerauksella. Sitten sitiin etsimään erotusmuuntajia. Laihoin tuloksin.
Mikä lie hevosvaras on aikoinaan langettanut suvun päälle kirouksen että olen aina ostamassa jotain josta myyjät eivät ole kuulleetkaan ikupäivänä.

Torilla oli sentään lörtsyjä. Sovittiin silmien kanssa että ostetaan jäätelöt seuraavalta jäätelökiskalta joka kävelee vastaan. Kiska käveli vastaan Väinönkadulla. Ostimme siis jäätelöt.

Muuten shoppailu meni garderoobin täydentämiseksi ja pienen bluetooth-näppiksen etsiskelyksi. Näppiksen kanssa sukukirous näytti taas voimansa.

Kotiin palattua hetki elpymistä eli makoilua eteisen lattialla ILPin alla. Kissat tulivat katsomaan että hullu mies hullu: makaa täällä kylmässä viimassa vaikka ulkona on ihana helle.

Järjestelin vähän kaapeleita uusiksi poppikoneen takana ja sain hurinan pois mutta kun muuntajat loppuivat kesken en saa Raspia enkä telkkaria ohjattua monitorikaiuttimille. Sitten kun Verkkokaupan AD- DA-muuntimet tulevat saan muutaman erotusmuuntajan irti työhuoneen ja makkarin äänipöydistä.

Kollegan ja kohtalotoverin kanssa tuskailtiin puhelimessa päivän mittaan ettei kunnollista audiovahvistinta jossa olisi riittävästi sisäänmenoja tunnu saavan edes rahalla.

Lämpötila: 12.5 / 20.9 / 31.9


Sunnuntai

Järkkäsin karaokeleyvytietokantaani. Näyttää että karaokelevytehtaalla on varsin rajallinen joukko karaoketaustoja. Näistä sitten otetaan kourallinen, ripotellaan johonkin järjestykseen levylle ja keksitään nimi jota ei ole vielä markkinoilla.

Samalla vaivalla meni sitten muunkin jukeboksin siivous. Sen vielä ymmärtää että tulee ostaneeksi vahingossa sellaisen levyn joka on jo levyhylyssä mutta että se pitää vielä ripata ja indeksoidakin:-(

Lämpötila: 17.3 / 20.2 / 28.3


Tämä viikko oli tässä. Jatkuu seuraavassa blogimerkinnässä. Miksiköhän minun muuten piti kirjoittaa koko viikko yhteen pötköön. Toisaalta ihan sama, eihän näitä sinun lisäksesi kukaan muu lue:-)