Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Kesäloma 2

2013-07-01

Maanantai ja Heinäkuu

Uusi viikko, uusi kuu ja näemmä uusi keli: yöllä alkoi sataa tihuuttaa vettä ja sitä tulee edelleen. Ilmeisesti jollain on vielä huonommat välit Ilmatieteen laitoksen kanssa:-)

Heräsin kymmenen jälkeen ovikellon soittoon mutta ei siellä oven takana ketään ollut. Kumpikaan liiketunnistinkaan ei ollut reagoinut. %#@& langattomat ovikellot:-(

Lämpötila: 16.1 / 16.9 / 17.8


Tiistai

Tiistai on turha päivä, ainakin tämä tiistai. Korjailin vähän jukeboksin indeksointialgoritmeja, myt se esimerkiksi huomioi myös id3-tagissa olevan genremääreen eikä kappaleen keston tai tagien lukeminen enää muuta atime-arvoa. Tai tietysti se muuttaa mutta se muutetaan takaisin.

Vaikka softa arpookin soitettavat kappaleet ja soittojärjestyksen niin tuntuu että suurin entropian lähde on koodiin tehdyt muutokset.

Lämpötila: 13.7 / 16.6 / 22.6


Keksiviikko

Missähän päin koulutetaan paitapakettiinnuppineulantökkijöitä?

Joka tapauksessa joku oli nähnyt vaivaa piilottaessaan kilon verran rautaa paitapakettiin. Alunperin valkoinen paita, nyttemmin punapilkkuinen, oli naulattu taustapahviinsa siinä on ja pysyy -mentaliteetilla.

Suurimman osan sain irti, loput täytyy varmaan etsiä metallinpaljastimella. Tai huomaahan sen siitä kun paita ei lähde päältä niin jumikohdassa on vielä jotain ylimääräistä.

Oli ryökäle vielä tarjouspaita joten voi sanoa että meikäläistä on taas pistetty halvalla:-(

Päivällä kävin Motonetissä vähn heräteostoksilla: Mukaan tarttui pientä remppasälää ja työkaluja sekä ulkokäyttöön sopivainen hyttysloukku. Loukku väittää pitävänsä puhtaana kolmensadan neliön alan eli kymmenen metrin säteellä. Minkähän mittaisella metrillä tuokin on mitattu. No, kassotaan.

UPSin lyijyhyytelöakutkin olivat viimein saapuneet ja nujusin ne illan päätteeksi paikoilleen. Ei ihan triviaalia koska kolonen johon akkulaatikko tulee on tehty melko lailla mittojen mukaan ja kuusi (6) kappaletta 7.2 Ah lyijyakkuja painaa aivan riittävästi. Tietysti unohtin lukituspannat pois mutta akut kyllä pysyvät kolosessaan ellei koko purkkia kaada kyljelleen eikä toisaalt aitse akkuteline ole sen kummemmin kiinni.

Lämpötila: 12.9 / 17.3 / 26.1


Torstai

Sain suurimman osan roinasta sullottua takaisin komeroon joka siis tyhjennettiin viisi viikkoa sitten putkiremontin vuoksi jota ei sitten tehtykään.

Muuten päivä meni päivää paistatellessa. Levitin pyyhkeen takapihan nurtsille ja otin elämän rennonmman kaavan mukaan. Siis kesäpäivä kangas alla.

Lämpötila: 9.3 / 16.8 / 27.4


Perjantai

Näköapua näkyvissä, sain taas ripattua muutaman levyn -kunhan ensin löysin ne nojatuolin kätköistä. Muutama muukin mysteeri selvisi. Mutta elämää suuremmista kysymyksistä suurin eli mistä saisi lukon varastokomeron oveen ei löytynyt vastausta edes eco-Raksasta. Täytynee keksiä tuohon jokin kahva, voisi vaikka lukita nykyisen kahvan jotenkin paikoilleen ja etsiä tuiman kokoinen magneettilukko pitämään ovea kiinni.

Kaappien nupit sentään löytyivät, tosin hinta oli niin suolainen
ettei näillä verenpaineilla pitäisi sellaisia edes maksella mutta kalliiksi se olisi tullut teettää uudet kaapitkin.

Kaiken sälän alta paljastunut sohva on ilmeisesti joutunut kissankäymäläksi, eipä ole ensimmäinen kerta ja olisi tuo ollut syytä pesettää joka tapauksessa.

Lämpötila: 15.1 / 20.6 / 26.6


Lauantai

Aloin kalustaa vanhaa hälytinkaappia kotiautomaatiota varten. Ensimmäisenä sinne piti sovittaa UPS joka piti sijoittaa kotelon yläosaan ilmankierron varmistamiseksi. Tuli taas todettua se vanha totuus että kaapeleita on kahta pituutta: liian pitkiä ja liian lyhyitä.

Lämpötila: 15.3 / 18.3 / 21.5


Sunnuntai

Sunnuntaityöllä ei ole siunausta.

Lämpötila: 12.0 / 19.5 / 31.4


Jatkuu seuraavassa blogimerkinnässä...