Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Kesäloma 4

2013-07-15

Maanantai

Toinen lentsupäivä.

Viimeistä lomaviikkoa viedään.

Laitoin työhuoneen sohvan yläpuolelle hyllyn. En vielä tiedä mitä tavaraa siihen laittaisi mutta yleensä se puoli on ratkennut itsestään.

Lämpötila: 9.0 / 16.0 / 24.7


Tiistai

Päivä alkoi katuharjan kasauksella. Pakko mahtua kun on vihitty, koetin selittää harjanvarrelle mutta ei niin ei. Puukolla tässä maassa on ennenkin vastaavia kriisejä soviteltu ja niin soviteltiin nytkin.

Illalla nakertelin lisää vesireittejä kumiritilämaton pohjaan.

Illalla otin vielä kunnon tirsat paviljongissa. Mikä kumma tuossa sateen äänessä on niin rauhoittavaa?

Lämpötila: 10.3 / 13.7 / 19.6


Keskiviikko

Valkoiseksi luulemani monitorikaiutin olikin musta. En ole rasisti mutta valkoiselle seinälle nyt vain sopii paremmin valkoinen kaiutin ja jotkut huomaavat tuollaiset pienetkin sävyerot.

Siirsin samalla kaiutinta vielä ripposen ylemmäksi ja nyt ledirivi näkyy kunnolla koko eteiseen.

Kaapelikourun etsintä jatkui. Lisää vääränmallisia kouruja löytyi mutta sitä oikeaa ei ole vielä tullut vastaan. Se on paljon tukevampaa tekoa kuin nyttemmin myynnissä oleva joka tuntuu ripsahtelevan turhankin herkästi.

Illalla aloin väsätä kotiautomaatio-Raspille käyttöliittymää. Perlin Term::ReadKey on oikein näppärän oloinen kalu tähän tarkoitukseen, hallintapaneeliksi tulee pelkkä läppäreille tarkoitettu lisänumeronäppis ja palaute puheena ilman mitään näyttöjä.

Nopeussyistä en tee monitasoista valikkoa vaan komennot ovat yhden tai useamman numeron sarjoja. Koetan tehdä rakenteen kuitenkin siten että myös valikkotyyppinen käyttö olisi mahdollista.

Ei lämpötiloja koska Raspi oli hukannut sähkönsä johtoja räplätessä. Niissä mitä oli jäänyt talteen ei ollut paljoa kehumista.


Torstai

Päivän sana oli Foursquare ja ennenkaikkea sen API. Mutta tarvittavan client_id:n hankkimen ei ollutkaan ihan triviaalia koska sivu jolla sen piti hakea oli dumpattu niin täyteen javascriptiä että NVDA:n fokus kävi välillä naapurinkin näytöllä eikä hommasta siis tullut ei lasta eikä lumilapiota.

Röhäkin se jaksaa kiukutella. Kurkku ei ole enää arka mutta yskittää ja nevä vuotaa. Osaisiko joku muuten selittää miten nenä voi vuotaa ja olla tukossa yht'aikaa?

Lämpötila: 8.4 / 13.3 / 19.3


Perjantai

Blue monday... eikun bluetooth friday.

Paras osa päivästä tuhraantui Raspberryn ja bluetoothin välien selvittelyyn aika laihoin tuloksin.

Kokeilin ensin Broadcomin piirisarjalla siunattua usb-bt-adapteria. Se toimi maksimissaan vartin verran minkä jälkeen se oli nypättävä irti notta sen olisi saanut resetoitua. Pulikka oli hubissa, itse Raspiin kiinnitettynä se ei suostunut toimimaan lainkaan.

Sitten kokeilin old faitful Belkinin pulikkaa jolle ei usb-pino suostunut antamaan edes osoitetta tai joka ei huolinut annettua osoitetta, riippuu keneltä kysyy.

Palasin takaisin Broadcomiin tai tein purkkavirityksen että jos hci-laitetta ei löydy btusb-moduli poistetaan ja ladataan uudelleen reset-parametrilla. Pienenä lisähaasteena oli ettei /sbin näyttänyt olevan polussa kun scriptiä ajettiin cronista.

Näyttää kuitenkin siltä että tämä modulikikkailukaan ei auta ja bt-monitorointi lienee suoritettava jollain muulla koneella.

Lämpötila: 9.3 / 12.6 / 16.4

Mutta kosteuslukemat olivat sitä komeampia.


Lauantai

Nada. Tai melkein, siivoilin vähän takapihaa.

Lämpötila: 8.9 / 14.2 / 20.9


Sunnuntai

Silmäpäivä.

Tilasin Raspiin ainakin myyjän mukaan paremmin yhteensopivia usb-dongleja ja usb-verkkosovittimia. Perästä kuuluu.

Sain Foursquaren api-tunnukset ja leikin niiden kanssa sen mitä aikaa jäi.

Lämpötila: 7.3 / 12.1 / 15.9

Lomat on siis lusittu.

Loman lämpötila: 7.3 / 18.0 / 34.6