Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Postinumeroita

2013-08-18

Long time, no see...

Eipä ole tullut paljoa uutta tekstiä toviin. Ei silti että vanhojakaan olisi juuri luettu mutta silti.

Hiljaista ollut vähän joka rintamalla paitsi työrintamalla jossa on ollut vilskettä vaikka muille jakaa. Mutta mitenkäs jaat kun kollegat ja kohtalotoverit ovat lomilla.

Olen koettanut keksiä hyvää tapaa jolla liian suuret yleis- ja vaelluskartat saisi jaettua järkevän kokoisiin palasiin. Aikaisemmin käytetty mediaanin kohdalta poikki ei oikein toiminut koska se halkoi kuntakeskuksia. Muutin sitten jakoa siten että siipaleiden rajalinjalle tehtiin uusi, vähän pienempi siipale. Tämä toimi silloin kun jakoja ei tarvinnut tehdä kovin paljoa mutta isommilla kunnilla se johti päällekkäisiin karttoihin. Lisäksi tuollaisten nimeäminen oli yhtä helvettiä.

Otin toisen lähestymistavan: Löysin dokumentin http://latuviitta.org/documents/Itellanperusosoitteistonhaltuunotto.pdf (valitan, pdf. Googlen välimuistidumppi teki kuitenkin kohtuullisen hyvää työtä). Tuolta löysin linkin shapefileen jossa oli postinumeroalueiden rajat sellaisena kuin ne on saatu yhdistämällä Itellan postinumerokanta ja MML:n tiesto_osoitteilla- aineisto.

Pienellä vääntämisellä sain eroteltua postinumerokohtaiset bboxit ja eikun konvertteri taas laulamaan.

Ensimmäiset tulokset näyttävät lupaavilta: yli 50 kilopisteen karttoja ei juuri muodostu ja kartat ovat muutenkin kohtuullisen kokoisia.

Jakeluun karttoja ei tule vielä vähään aikaan. Nettiyhteyteni on alkanut taas reistailla, pingin packet loss on kaksinumeroinen ja lähtevä kaista mitataan kilobiteissä.