Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Reitti-GPS

2013-09-04

GPS-sovelluksia iPhonelle riittää. Puhelimen vastaanotin tuntuu laadukkaalta ja magneettikompassi auttaa monessa asiassa.

Valitettavasti kaikista sovelluksista ei voi sanoa samaa.

Reitti-GPS on yksi näistä sovelluksista. Maksullinen, toisn vain muutaman euron mutta kuitenkin.

Käyttöliittymä on sinänsä selkeä ja tuntuu toimivan Voiceoverilla kohtalaisen hyvin. Mutta matkaan: suunnitellaan vaikka ensin reitti Iirikseen, Marjaniementie 74.

Paitsi että Helsingissä ei ole Marjaniementie 74:ä. No otetaan sitten Hangon Marjaniementie 74. Ai sinne ei voi laskea reittiä. No ei väkisin.

Otetaan lähempi kohde, Jyväskylän Gummerruksenkatu. Se löytyy. Sovellus kertoo että talonnumero puuttuu eikä reitti ole siksi tarkka. Sopii tällä kertaa, nythän vain testaillaan.

Ei herjaa etteikö reittiä voisi laskea, tosin ei muutakaan. Koko sovellus kaatuu.

Uusi yritys, Gmmerruksenkatu 5 josko edellinen määränpää oli liian epäselvä. Tennarit vain vilahtavat aplikaatiolla, ei käyttäjällä ja softa on taas nurin.

Jatkuu joku päivä...


Olimme yhteyksissä sovelluksen tekijän kanssa ja syy Helsingin Marjaniementien katoamiselle selvisi: sovellus käyttää eri moottoria sen mukaan liikutaanko pk-seudulla vai koko Suomessa.

IOS 7:n päivityksen myötä kaatumisetkin katosivat reitityksen osalta. Myt sovellus kaatuu vain yritettäessä tehdä asetuksia ja tämäkin tapahtuu vain Voiceoveria käytettäessä. Sovelluksen kehittäjä on saanut kaatumisen toistettua joten eiköhän sekin asia korjaantune.


Homma senkun mutkistuu: halusin tarkistaa miten lähellä Iiiris-keskus on osoitettaan Marjaniementie 74. Hämmästys oli suuri koska kyseistä osoitetta ei löydykään Maanmittauslaitoksen tiestö osoitteilla -aineistosta - suurin Marjaniementien osoite on sen mukaan 72.

Siispä osoitteeksi Marjaniementie 72 ja jo alkoi reittiä syntyä.

Tarinan opetus: reitinlaskenta onnistuu yleensä paremmin jos tietää mihin menee.