Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Foscam

2013-11-03

Foscam'illa on mielenkiintoisia IP-kameroita. Ne liitetään suoraan langalliseen tai langattomaan verkkoon ja niissä on konfigurointia varten oma http-palvelin. Helppoa ja siistiä, eikö?

Paitsi että hallintaliittymä on hanurista. Saavutettavuuden kannalta se oli melko tuskastuttava javascript-hässäkkä. Mutta ajat muuttuvat ja firmikset niiden mukana: uusi käyttöliittymä on apuvälinekäyttäjälle täysin käyttökelvoton.

Kielen saa vielä valittua mutta sen jälkeen kun pitäisi valita päätelaitteelle sopiva versio vastaavia valintaäpäsvänkäleitä ei löydy mllään apuvälineellä.


Käytännössä tilanne ei kuitenkaan ole näin paha. Kameroissa on kohtuullisen hyivn dokumentoitu http-rajapinta jonka kautta asetukset voi tehdä. Dokumentaatio löytyy esimerkiksi osoitteesta http://site.usajumping.com/Download/ipcamcgisdk.pdf

Tämä dokumentti + jonkinmoinen pläjäys perl'iä niin jo vain alkoivat kamerat konfiguroitua. Jopa kameran kääntely onnistuu suoraan komentoriviltä. Laitan tuon scriptin jakoon jossain vaiheessa. Nyt semuuttuu vielä sen verran tiuhaan että se olisi vanhentunut ennenkuin lataus on valmis.

...jatkuu taas joskus...