Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Asustor

2014-04-10

Ostin sitten verkkolevyaseman. Ei siksi että tila olisi loppunut kesken mutta reilut kaksi vuotta (kylläpä aika kuluu nopeasti) palvellut RAID-pakan toinen puolikas sanoi irti kaikki sitoumuksensa alkuviikosta ja sen jälkeen on kitkuteltu yhdellä levyllä. Päätin sitten samantien lisätä tallennuskapasiteettiakin ja lyhyen vertailun jälkeen päädyin Asustorin levypurkkiin lähinnä sen protokollarikkauden vuoksi; ainoa purkki joka tarjosi nfs-jakoa kolminumeroisessa hintaluokassa.

Käyttööotossa tarvittiin näköapua ensinnäkin laittamaan levyt oikeinpäin kelkkoihinsa ja sitten ajamaan konfigurointiohjelma joka ei ollut saavutettavuudesta kuullutkaan, ei ainakaan NVDA:lla.


Purkin pohjalla pyörivä Linux-viritelmä on asennettu vähän sinnepäin: