Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Saattajapalvelun saattohoito

2014-11-18

Saattajapalvelu on VR:n palvelu jossa meitä eri tavoin vaivaisia autetaan rautatieasemilla.

Siis noin niinku periaatteessa.

Paitsi että...

Palvelu pitää varata 48 tuntia etukäteen. Tämä on tietysti resurssointikysymys koska vartiointiliike hoitaa saattamisen mutta jos kännissä örveltämistä tai aseman räjäyttämistä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen niin miksi meidän pitää tietää kaksi vuorokautta etukynteen milloin tulemme tai menemme?

Paitsi että...

Jos palvelu pasilassa toimiikin niin päärautatieasemalla ollaan oman onnen varassa: tänä vuonna minulta on kadonnut jo kaksi saattajatilausta kuin ilmavaiva aavikolle.

Ensimmäinen kerta hoitui hyvin soitolla asemapalveluun ja tuskin olin saanut puhelimen takaisin taskuun kun äänestä päätellen sama henkilö tuli jo noutamaan minua kohtauspaikalta.

Tästä viisastuneena VR sitten sulki koko asemapalvelun ja kun saattajaa ei toisella reissulla kuulunut niin eikun jonottamaan VR:n palvelunumeroon (1.99 e per vastattu puhelu + pvm). Palvelun kehittämiseksi puhelu saatetaan nauhoittaa.) Aikaa junan lähtöön oli 20 minuuttia eli ennuste oli jo lähtökohtaisesti huono. Mutta puheluun vastattiinkin yllättävän nopeasti ja selitin tilanteeni. Virkailija kysyi tietysti ensimmäisenä tilausnumeroa joka olikin kolmensadan kilometrin päässä tietokoneellani eli en ihan nähnyt sitä edes myöhemmin sokeutuneella silmälläni. Seuraavaksi kyseltiin notta olenko veturi-asiakas. En ollut sitäkään kun en tiennyt että sellaiseksikin pitäisi ryhtyä. Olen tosin kuullut että ryhtymällä hinuriksi voi saavuttaa joitain etuja mutta kumpikaan seikka ei auttanut tällä kertaa. Tämän jälkeen virkailija totesikin ettei kyseiselle junalle ole yhtään saattajatilausta joten mitä helvettiä tilausnumero tai veturiasiakkuus olisivat sitten auttaneet? Hän kuitenkin lupasi koettaa hoitaa asian kuntoon mistä toki pisteet hänelle.

Junan lähtöön noin vartti. Periaatteessa olisin voinut liimautua jonkun kylkeen ja käyttää kysyvä-tietää-mihin-eksyy-periaatetta mutta kun kerran avustuspalvelu on olemassa
niin mieluummin käyttäisi sitä. Enkä pidä hyvänä ajatuksena luovuttaa kohtaloani ja matkalippujani ventovieraiden käsiin.

Pian paikalle kuitenkin tuli vartija saattamaan ja pahoitteli että oli tullut päällekkäisiä tehtäviä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin mutta jos saattajapalvelu on tälläistä arpapeliä niin ei se rohkaise matkustamaan varsinkaan sokkona päivän huumeannoksen arvosta elektroniikkaa repussaan.