Sokkona

Elämän pimeitä puolia koluamassa

Biltema tandem

2015-05-21

Sain viimeinkin toteutettua pitkäaikaisen haaveeni tandempyörästä.

Biltema oli saanut myyntiin kohtuuhintaisen - 599 euroa - peruspyörän ja siitä oli Jyväskylän liikkeessä mallikappalekin näytillä. Logistisista syistä tilasin pyörän kuitenkin nettikaupasta kotiinkuljetuksella vaikka palvelu maksoikin lisää 79 ekeä.

Muutaman päivän kuluttua pihaan tulikin pahvilaatikollinen polkupyörää.

Pyörä oli muuten kasattu mutta etupää oli palasina eli etupyörä oli kiinni vain nippareilla ja ohjaustanko vaijereilla.

Pakkauksessa ei tullut mukana ensimmäistäkään työkalua pyörän kasaamista varten. Ohjeessa kyllä lueteltiin kaluvalikoima pienehkön pyöräkorjaamon perustamista varten. Muuta konkreettista hyötyä ohjeesta ei sitten ollutkaan.

Ohjeet olivat miesten, naisten ja lasten polkupyörää varten mutta ei sanaakaan tandemista. Fiksuna oletimme että yhdistetään miesten ja naisten pyörän kasaamisohjeet mutta ei maailma aivan niin yksinkertainen ollutkaan.

Etuhaarukan kasaaminen osoittautui liian haastavaksi tehtäväksi kun ohjeista ei löytynyt mitään osviittaa kummin päin se olisi pitänyt kasata, jarru etuhaarukan edessä vai takana eikä tullut katsottua mallipyörää niin tarkkaan. Vaijereiden kulusta päättelimme että takana.

Ohjaustangon kiinnityksestäkään ei löytynyt muuta ohjetta kuin että se kiinnitetään paikalleen ja keskellä tankoa ammottava reikä peitettiin kokeilemalla mikä pala siihen parhaiten sopisi.

Tässä vaiheessa päätettiin kääntyä pyöräkorjaajan puoleen eli tarina jatkuu viikonlopun jälkeen...