Wheezy
Debianin tuoreinwli Wheezy julkaistiin muutama päviä sitten. Päivitys Squeezesta sujui melko kivutta, vain qmail'in kanssa oli vähän tenkkapoota kun entisen asennuksen luomat tunnukset piti poistaa passwd:Sta ja group:ista käsipelillä.
Takapiha
Viimeiset lumikasat katosivat takapihalta jo eilen joten oli korkea aika siirtää se kesäaikaan.
Olin kärrännyt sinne pari tuolia jo aiemmin mutta tänään oli suurin savotta eli puutarhapaviljongin pressukaton asettaminen paikoilleen.
Loadstone
GPS-rintamalla ei mitään uutta pitkään aikaan. Openstreemap'in id:t menivät helmikuussa yli etumerkillisen 32-bittisen integerin ja osmosis kieltäyttyi käsittelemästä karttoja.
Boxwave
DHL toi tänään ameriikantuliaisina iPhonelle tarkoitetun bluetooth-näppiksen. Näppiksessä on kaukalo johon iphone sujautetaan ja sen alla on esiinliukuva näppäimistö.
Ilmalämpöpumppu
Ilmalämpöpumppuasentaja kävi tänään katsastamassa asennuspaikkoja. Sovittiin että aloitetaan itse asennus ensi viikolla
IRTrans
Suurimmassa osassa kodn äpäsvänkäleistä ei ole muuta kauko-ohaustapaa kuin infrapuna. Jokaisella pitää olla myös oma kaukosäätimensä, hyvä jos edes saman merkin laitteet toimivat aina samalla kakella. Yamaha tosin oli piristävä poikkeuss; CD-soitin toimi hyvin 22 vuotta uudemmalla viritinvahvistimen kaukosäätimellä:-)
Asiaan, AriMo!
Oppivia, tietokoneeseen liitettäviä kaukosäätimiä on melko harvassa. Yksi joka herätti mielenkiintoni on saksalainen IRTrans jolta tilasin ethernet-liitäntäisen lähetin-vastaanotin-modulin sekä muutamia oheiskomponentteja.
Saunaosaston kaiutinpäivitys
Saunaosaston äänentoisto kaipasi pientä ehostusta. Saunassa oli yksi nyrkinkokoinen autokaiutin eikä kylppärin vastaava ollut paljoa isompi.
Kuumeenmittausta
Tavallisesti kuumeisen olon kyllä tunnistaa itsekin mutta nyt piti asia varmistaa. Talossa ei tietenkään ollut ensimmäistäkään kuumemittaria, ei edes mykkää.
FHEM on hanurista
Nyt kun peruspalikat on koossa
pitäisi tehdä jotain monimutkaisempaa:
haluaisin esimerkiksi varoituksen lähtiessäni ulos etuovesta jos takaovi on auki.
FHEMin määrittelykieli on mukavan yksinkertaista ja selkeää kunnes...
johonkin tapahtumaan ptiää liittää useampi ehto. Yht'äkkiä pitääkin alkaa vääntämään perl-koodia
ja tuntea fhemim sisuskalut ja muuttujat.
Ei hätää. onhan meilä dokumentaatio. Saksaksi. Ja käyttäjäfoorumi. Saksaksi.
Ja siellä käyttäjäfoorumilla english corner.
English corner webbisivu on luonnollisesti saksaksi , vain keskustelu on englanniksi.
Titel on varmaankin otsikko ja tuo iso tekstilaatikko varmaan itse kysymykselle. Muut kentät voi kai jättää tyhjiksi tai oletusarvoihinsa. Tekstilaatikon alla on sitten nappeja kuin 80-luvun kotistereoissa. Kokeilen jokaista vuorollaan. Yksi tuntuu olevan perumisnappi, muut palauttavat syöttölomakkeelle.
Voisin tietysti ottaa jonkin valmiin toiminnon, esimerkiksi sequence ja koettaa vääntää siiitä haluamani, perl on sentään suht tuttu kieli mutta ennen tähän urakkaan ryhtymistä olisi hyvä tarkistaa olisiko muita vaihtoehtoja.
Tein ensimmäisen modulini: sille annetaan liuta laitteita ja tiloja ja se kertoo jos mikään laite ei ole annetussa tilassa, jos osa on tai jos kaikki ovat.
En laita sitä vielä jakoon kun pitäisi selvittää eräskin parametrinvälitykseen liittyvä dilemma.
Koetin lähettää viestiä FHEM:in tekijälle mutta mitään vastausta ei kuulunut.
Foorumillekaan en saa viestiä lähtemään kun en ymmärä höykäsen pöläystä käyttöliittymästä.
Pitäisi varmaan nakittaa edellinen avustaja hetkeksi töihin, hän kun puhuu saksaa toisena äidinkielenäään. Tai sitten pyytää jeesiä eräältä hyvin saksaa taitavalta kohtalotoverittarelta.
Ohjelman tekijä vastasi kysymykseen jo lokakuussa ja pahoitteli ettei ollut pystynyt vaastaamaan aiemmin. Syy oli kyllä ihan ymmärrettävä.
Mutta eipä tullut vastausta dokumentaatiokysymykseen tälläkään kertaa, vain ohjeet kysyä siltä saatanan foorumilta.
No eikun taas tusaamaan josko kielen siasi vaihdettua. Kuten kaikki saksansa lukeneet tietävät kieli on saksaksi sprach tai jotain sinnepäin joten kun löysin tuon sanan profil-nimisen valikon alta niin sain sentään kielen vaihdettua.
Samalla selvisi sekin miksei viesti lähtenyt edelliskerralla...
siellähän on kuvavarmistus
joten jäljelle taitaa jäädä
read the fine source code:-(
Kotiautomaatio ,kissat ja koira
Osa kotiautomaatiota on tunnistaa missä huoneissa oleskellaan. Samoin se jos on poistuttu kotoa ja sisäkamerat on syytä aktivoida.
Kissa on jo rotumääritelmänsä mukaisesti eläin joka on aina oven väärällä puolella. Kyseiset katit ovat myös keksineet miten ovia avataan. Olen koettanut kääntää ovenkahvoja pystyyn ettei sitä saisi painettua käpälällä. Turhaan.
Vaatehuone on talon viilein huone joten elikoiden ruokasäkit ovat siellä.
Kaikki katastrofin ainekset ovat siis kasassa.
Vaatehuoneen katossa on siksi Nexan liiketunnistin ja ovessa saman sylttytehtaan magneettikytkin. Näillä järjestelyillä kissojen omaehtoisruokailua on onnistuttu vähentämään huomattavasti - tai ainakin lyhentämään. Hälytin ulahtaa heti jos joko vaatehuoneessa liikutaan tai ovi avataan. Jossain vaiheessa tulee virhehälytysten minimoimiseksi toiminto että jos makuuhuoneessa on liikuttu vaatehuoneen hälytys on hetken pois päältä. Näin ei tule kannettua kaksijalkaisia höyhenettömiä eläjiä (Platonin määritelmä ihmisestä) niskaperseotteella ulos vaatehuoneesta. Toiminnan implementointia rajoittaa lähinnä se että käytetty alusta, fhem, on käytännössä dokumentoitu vain saksaksi.
Ulko-ovi on myös kissoille reitti suureen maailmaan. Tosin yleensä muutaman minuutin jälkeen sisään tulee kissa silmät ymmyrkäisinä että oliko se maailma noin suuri.
Tätä ahaa-elämystä odotellessa etupihan tunnistimet ovat jo ilmoittaneet arveluttavasta liikehdinnästä etupihalla.
Koirakin haluaa joskus toteuttaa esi-isiensä perintöä ja vahtia taloa etupihalla. Makoilee kaikessa rauhassa ja kun haluaa sisälle niin tulee oven luokse ja taas liikeilmaisin pärähtää.
Takapihalla on samanlaiset tunnistimet mutta koska se on aidattu elikot saavat viettää siellä aikaansa miten mielivät.